donderdag 22 november 2012

van kangaroo island tot the red centre

Waauw eindelijk internet! En heel wat te vertellen, ik maak er een dubbel verslagje van ,zodat het enigszins wat luchtig blijft. Sorry ( vooral voor ons Jos) als er hier en daar schrijffouten zijn maar met al dat die aussie-language vergeet ik bijna mijn eigen taal.


Laten we beginnen bij Kangaroo Island, heel kort samengevat : supermooi ,veel te zien en vooral veel te rijden om dan ergens toe te komen waar je jammergenoeg moest betalen om het mooie stukje natuur te zien. Zo hebben we de zeehondenbaai geskipt omdat we er 15 dollar moesten voor betalen en ik vind het idee om te betalen voor natuur een beetje gek, maar zo is het hier voor veel dingen... In ieder geval hebben we enorm veel verschillende beesjes gezien en magische plekjes ontdekt zonder onze portemonnee te moeten boven halen.

Na kangaroo Island zijn we meteen zo snel mogelijk (omdat het bloedheet was en onderweg helemaal of bijna  niets)
richting 'the red centre' gereden dwars door de outback. Een leuke tussenstop was Coober Pedy (bekend voor zijn opaalmijnen) omdat het daar bloedheet is zijn er hostels onder de grond ,op het eerste zicht een beetje griezelig maar superfris en echt de moeite om eens goed uit te rusten in een echt bed!Ondertussen hebben we ook al vanalles meegemaakt van giant muggenbeten, bedbugs in onze van, misselijkheid, koppijn, keelpijn aan honderd per uur tot op een unsealed road  (je weet wel zo van die stofferige toestanden) gereden aan 40 per uur... Reizen is dus niet altijd op roze wolkjes lopen, maar ook veel geknoei en 'getsjool' als je auto je huis is. Bon ...eventjes onze moed verloren en uitgezweet dan, gelukkig bracht een gezellige camping met zwembad wat energie om dan 's morgens heel vroeg op te staan om de Urulu bij zonsopgang en nog half verwaaid in pyjama (zie foto's) te gaan bewonderen, echt een magische plaats!En dan nu picturetime!


 


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten